Minden, ami Párizs

Café Flore

Diótörő doboz_infó_ rendelés

2017. november 20. - Café Flore

Ha Remélem egyre többen tudjátok, hogy én már hónapok óta teljes Diótörő lázban égek és ezért a kávézó karácsonyi témájának is ezt a csodaszép mesét választottam. Idén egyedi Diótörős dekorációval, Diótörős csomagolással és karácsonyi ajándéknak való termékekkel készülünk nektek. 

doboz_fekvo-3640_kicsi.jpg

A karácsonyi kollekciónkhoz három egyedi figurát rajzoltunk (királyi többes, de Barbi rajzolta), Diótörő baba, Mária hercegnő és Egérkirály rajzok köszönnek vissza a karácsonyi termékek csomagolásán. A karácsonyi finomságokat idén is egyedi tervezésű ajándékdobozba rejtjük. A doboz arányait és méretét a Diótörő figuránkhoz igazítva terveztük meg, így a tavalyi négyzetes forma helyett most hosszúkás, téglatest alakú, kicsit a babák dobozára emlékeztető dobozt készítettünk. A doboz 10 cm x 10 cm x 25 cm-es, így nagyon sok minden elfér benne, az alsó része fehér hullámkarton, a teteje leemelhető, egyedi mintával kasírozott. A Diótörő figuránál megtartottuk a klasszikus színeket, ezért a a doboztető hátterénél csempésztük be a kávézó menta színét. A dobozt extra széles arany szalaggal és a tetején masnival díszítjük. 

doboz_-3636_kicsinyitett.jpg

A Diótörő dobozt karácsonyi finomságokkal és egyedi Diótörős design-nal ellátott ajándéktárgyakkal töltjük meg. A dobozba kerülő finomságokat idén is kedves kis cukrászom, Manger Alexandra készíti, Zsolt és Szandra pedig szorgosan csomagolja őket. Ezeket a finomságokat mind a kávézóban, tartósító szerektől és adalékanyagoktól mentesen, hagyományos, házi és eredeti francia recept alapján készítjük.

Diótörő doboz: 

  • sós karamell (195 ml-es üvegben arany dióval a tetején), mézeskalács csomag (10 db), 1 db díszített Diótörő mézeskalács, 1 db díszített balerina ruha mézeskalács, 1 csomag cukros dió, 1 csomag habcsók
  • 1 db Diótörő figura, 1 db egyedi Diótörős jegyzetfüzet, 1 db Diótörős karácsonyi képeslap

A teljes doboz ára a 9 termékkel és a masnis Diótörő dobozzal: 4990 Ft

doboz_-3634_kicsinyitett.jpg

A Diótörő doboz tartalma fix, terméket kivenni, kicserélni másikra nem lehet. A doboz a nagy érdeklődés miatt jelenleg csak rendelésre készül, átadni személyesen a kávézóban tudjuk (1015 Budapest Hattyú utca 2.). 

doboz_-3627_kicsi.jpg

Rendelni személyesen a kávézóban és e-mailben a karacsonyirendeles@gmail.com e-mail címen lehet. A rendeléskor mindkét esetben megkérdezzük a neved, elérhetőséged (e-mail, telefonszám), hogy mikor szeretnéd átvenni a csomagot (dátum és időpont) és hogy mely termékekből hány darabot szeretnél. Ha a rendelésed összértéke eléri, vagy meghaladja a 25.000 Ft-ot, akkor a rendeléskor rendezned kell a teljes összeget előre. A kávézóban készpénzben és kártyával is lesz lehetőséged fizetni. Az átvételt kérheted közvetlenül Karácsony előttre is, két idősávban, délelőtt (10:00-12:00 között), vagy délután (15:00-tól 20:00-ig). Ha bármi egyedi kérésed van az átvétellel kapcsolatban, jelezd nekünk személyesen, vagy e-mailben a rendeléskor!

teli_doboz_fekvo-3617_kicsi.jpg

Ha bizonytalan vagy a rendeléseddel kapcsolatban, gyere el a kávézóba, nézd meg a termékeket! Szívesen megmutatunk mindent! Tavaly az első karácsonyi kollekcióból sajnos nem táraztunk be eléggé, sokaknak már nem jutott karácsonyi ajándékdoboz, ezért idén jobban felkészültünk, de nem árt résen lenni, mert már vészesen fogynak a készletek! Ha nem szeretnél lemaradni a Diótörő kollekcióról, minél hamarabb add le a rendelésed személyesen, vagy a karacsonyirendeles@gmail.com címen! 

Nézd meg videón is, hogy mit rejt a Diótörő doboz! 

Sós karamell arany dióval (150 gr) - 1690 Ft

A sós karamell igazi francia klasszikus, egyetlen párizsi cukrászda kínálatából sem hiányozhat Karácsonykor! Mi a klasszikus recept alapján, minőségi belga vajjal és francia tejszínnel készítjük, haxagon üvegcsékbe töltjük, arany tetővel zárjuk le, a saját Diótörő matricánkkal és arany zsineggel díszítjük. 

csomag-doboz_eles-3602_kicsi.jpg

Mézeskalács csomag (10 db vegyesen) - 790 Ft

A mézeskalácsot a tavaly kipróbált és bevált, klasszikus recept alapján készítjük a saját kis konyhánkban. Szandi (Manger Alexandra, cukrász) féltő gonddal szaggatja ki a maci, szív, karácsonyfa, hintaló és hópehely formákat, Szandra és Zsolt pedig szorgos kezekkel celofánba csomagolja, menta szalaggal és Egérkirály matricával  díszíti. 

aruk_egyenkent-3550_kicsi.jpg

Habcsók csomag (10-15 db) - 490 Ft 

A habcsók sokunk gyermekkorának meghatározó élménye! Ezt a nosztalgikus érzést szeretnénk visszacsempészni ezzel a kis aprósággal. A habcsók csomagunkat menta szalaggal és Mária hercegnő matricával öltöztetjük Diótörős karácsonyi köntösbe. 

img_5920.JPG

Cukros dió csomag (60 gr) - 890 Ft

Idén a Diótörő tematika jegyében sok-sok dió került a karácsonyi kollekciónkba. A cukros dió igazi békebeli téli nasi, forraltbor mellé, vagy csak úgy! A csomagos menta szalaggal díszítjük. 

aru_dio_2_-3568_kicsi.jpg

Diótörő figura (12 cm-es)

A Diótörő Karácsonyra 611 db Diótörő babával készültem, ebből a nagyobb figurák a saját gyűteményemet képezik, de a 12 cm-es figurákat a Diótörő doboz részeként ti is megszerezhetitek! Minden figura a klasszikus színösszeállításban, a sapkáján akasztóval készült. Ajándéknak és karácsonyi dekorációnak, karácsonyfadísznek is szuper!

aruk_diotorok_jo-3586_kicsi.jpg

Diótörős jegyzetfüzet (11 x 7 cm)

A saját Diótörő, Mária hercegnő és Egérkirály figuránkból, Góra Edina (barátom és grafikusom) szuper egyedi jegyzetfüzetkét is tervezett. Belül sima lapokkal, spirálozva, az előlapon menta alapon a három figurával, hátlapján Flore logóval várja új gazdáját!  

aruk_fuzet_jo-3583_kicsi.jpg

Diótörő és balerinaruha mézeskalács - 550 Ft/db 

Ez a Diótörő figura kiáltott a színes díszítésért, ezért nem is hagytuk sokáig csupaszon árválkodni. A Diótörő klasszikus fekete cipellőt, zöld nadrágocskát, piros dolmányt, zöld sapkát és arany fondant díszeket kapott. A balettruha klasszikus rózsaszín és kék fondant bevonattal, arany díszekkel készül. Ilyen Diótörő mézeskalácsot te is készíthetsz, ha eljössz a workshopunkra

aruk_egyenkent_kicsi-3555_kicsi.jpg

Diótörős bögre - 1590 Ft

Tavaly már sajnos nem volt időnk a karácsonyi kollekcióba kis saját, design-nal ellátott tárgyakat is tervezni, de idén ráerősítettünk erre a vonalra, az egyedi jegyzetfüzet, képeslap és a Diótörő figurák mellé bögrét is választhattok. A bögrén menta alapon mindhárom figurával találkozhattok, a fül mellé pedig a Flore logót is belekomponáltuk. 

aruk_bogre_jo-3600_kicsi.jpg

Mária hercegnő és egy fél Egérkirály:

aruk_bogre_jo-3599_kicsi.jpg

 

Rajzok: Tóth Barbara

Grafika: Góra Edina

Termékfotók: Hevesi Éva

Nyomadi munkák: Balog Címke System és Pop-Sarok Ajándék 

Életem legszebb ruhája_40 méter tüll_110 óra

Ahogyan a korábbi blogposztban is írtam, a Diótörő karácsony tervezésében és kivitelezésében Tóth Barbara volt a dekorációval és a teljes látvánnyal kapcsolatban a segítségem. Barbi tavaly nyáron végzett a látványtervező szakon, jelenleg pedig az Operettszínház és a Győri Balett jelmezein dolgozik. Barbit eredetileg a jelmez miatt kerestem meg, hiszen biztos voltam benne, hogy a Diótörő témához nem elég, ha csak egyedi grafikát tervezünk, mint tavaly. Ehhez a témához romantikus hangulatú minivideó és bájos jelmez is kell!

img_5763.JPG

Barbival első lépésben megbeszéltük, hogy nem fogjuk a kisfilmben a teljes Diótörő cselekményt előadni, én már csak mint felnőtt Mária hercegnő (amikor a kis Marika királylánynak álmodja magát) fogok megjelenni a fotókon,  a videón. A tervezéskor még szó volt róla, hogy keresünk egy bájos kislányt, akinek Marika ruhácskát készítünk, de ezt  végül elvetettem. A fotókon inkább egy hangulatot, egy érzést szerettem volna életrekelteni, nem a teljes történetet, így a kislány jelmezt ugyan nem készítettük el, de azért egy cuki jelmezterv készült hozzá. 

20171104_181319.jpg

A jelmeztervezés előtt több Mária hercegnő jelemzet megnéztünk, a legtöbb esetben rózsaszínben képzelték el ezt a jelmezt, Barbival viszont itt szerettük volna kicsit becsempészni a Flore-os színvilágot, így menta, jégkék és arany színekben gondolkodtunk. Ugyan nekem nagyon tetszettek a csodálatos kikeményített tütük, amik szinte vízszintesen kifelé állnak, de Barbi felvilágosított, hogy a tüll kikeményítése egy külön szakma, és vagyonokba kerül egy ilyen szoknya, így ettől eltekintettünk. Annyi volt a kérésem, hogy a szoknya legyen nagyon dús, habos, igazi balettos hangulatú. Így valahol a két klasszikus balerina szoknya közötti, a saját elképzeléseinkre szabott szoknyát álmodtunk meg, nem a klasszikus tütü, de nem is a hosszabb, romantikus tüll szoknya. Barbi első körben anyagmintákat válogatott össze, majd költségvetést tervezett a ruhához. Az első költségvetéstől hirtelen dobtam egy hátast, úgyhogy kicsit faragtunk a számokon, de még így is ez lett életem legdrágább legszebb ruhája!

img_5784.JPG

A balerinák jelmezénél az esztétikum mellett a funkció is legalább olyan fontos. A ruhának alklamasnak kell lennie a mozgásra és közben nem zavarhatja túlságosan a táncost. Bevallom, hogy ez a szempont nálam nem volt fontos, hiszem nem vagyok táncos, a hangulatot kisebb, gyakorlatot nem igénylő mozdulatokkal szerettük volna megteremteni. Bár nem terveztünk nagy mozgásokat, azért a bizonság kedvéért beszereztem a SANSHA-ból egy testszínű dresszt. A dressz a ruhától teljesen különálló, de kis patenttal összekapcsolható felsőrésszel és a pántja plusz díszítésre adott lehetőséget. 

img_5771.JPG

Barbi levette a méreteim, majd szabásmintát készített. a fűzőhöz. A míder alsó része hallcsontocskákkal merevített, hogy szép, kifelé ívelő tartása legyen és még meseszerűbb hatást érjünk el. Barbi hátul cipzárral zárta a felsőrészt, nem klasszikus fűzéssel. A szoknya 40 méter tüllből készült, az alsó rétegekben arany és királykék színű tüllökkel, felül pedig csillogó fehérrel. Gyönyörű, amikor a fehér tüll alól kivillannak a színesebb rétegek! Az én kedvencem mégis a legfelső fehér, menta, arany szegéllyel díszetett rátét. Gyönyörű! 

img_5785.JPG

img_5787.JPG

23157783_10208589085963035_507963289_o-2.jpg

23107361_10208589083282968_1513906609_o.jpg

23030893_10208589085083013_1615442762_o.jpg

img_5772.JPG

A ruhához díszített spicc cipő, kesztyű, fej és kardísz is készült, ezeket a következő posztban mutatom meg! Barbi a kíváncsiság kedvéért összeszámolta, hogy a teljes jelmez minden díszítéssel mennyi idő alatt készült el. Nos, a végeredmény 110 óra lett. A jelmezt és a kiegészítőket kiállítottam a kávézóban a karácsonyi dekoráció részeként. Élőben is megnézhetitek!

Diótörő karácsony_a tervezés

Tavaly volt a kávézó első karácsonya, amire nem csak dekorációval, hanem kézműves finomságokkal telepakolt egyedi ajándékdobozokkal is készültünk. Mivel tavaly nyitottunk, első évben olyan témát választottam karácsonyra, ami szorosan kapcsolódott a kávézó franciás jellegéhez. Remélem nem mondok újat azzal, hogy ez a téma nem más, mint az Eiffel-torony volt. Kedves barátnőm és zseniális grafikusom Góra Edina menta-arany és fehér Eiffel tornyos, franciás karácsonyi arculatot tervezett nekünk, Juditu segítségével pedig a karácsonyi menta-arany dekorációba is csempésztünk egy kis Eiffel-tornyos franciás hangulatot. Erről a projektről itt írtam. 

img_5611.JPG

Idén már kevésbé ragaszkodtam a franciás tematikához, inkább egy a szívemnek évek óta kedves karácsonyi mesét, a Diótörőt választottam. Ezt már augusztusan eldöntöttem, szeptemberben pedig hozzáláttunk a megvalósításhoz. Első lépésként elolvastam az eredeti Hoffmann féle történetet. Ezt ti is megtaláljátok teljes terjedelmében a linken. Később pedig pihenős vasárnapokon teljes balett előadások videóiban merültem el (Imádom a munkám!:) Az az igazság, hogy nekem kislány koromban a balett valahogy kimaradt az életemből (volt helyette lovaglás, tenisz, mazsorett, rajz), amit most a Diótörő tanulmányozása közben már nagyon fájlaltam, úgyhogy el is határoztam, hogy jövőre elkezdem a felnőtt balettet. (Mi mindenre nem jó egy karácsonyi projekt!)

Abban biztos voltam, hogy a grafikában és a dekorban a tavaly karácsonyi projekthez hasonlóan most is segítséget kell majd kérnem. Mióta Juditu a nemrég megjelent DEKOR.ÁLOM könyve miatt nem tudott nekem a dekorációban segíteni, Barbi volt ezen a téren a segítségem. Már az 1 éves születésnapi buli dekorációját is Barbival terveztük és valósítottuk meg:

szulinap_cafe_flore_-1941.jpg

Barbi tavaly a nyitáskor jelentkezett hozzám egy szörnyen cuki e-mail kíséretében, amiben elmesélte, hogy hamarosan végezni fog a Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán, de mivel kevés esélyt lát rá, hogy a közeljövőben ezen a területen el tud helyezkedni és mert hozzám hasonlóan Párizs mániás, szeretne a Flore-ban dolgozni. Ugyan nem volt vendéglátós tapasztalata, de az egész lénye annyira franciás volt, annyira passzolt a kávézóba, hogy kis hezitálás után felvettem. Ezt a döntésemet nem is bántam meg, mert hamar kiderült, hogy Barbi az ételeket is művészi gonddal készíti. Barbi csak nyár végéig dolgozott nálam, mert mégis sikerült jelmeztervező munkát találnia, így elbúcsúztunk egymástól, viszont mióta a főnöki szerep nem köt, már baráti viszonyban tudunk Manolo cipők láttán együtt sóhajtozni, Párizsról ábrándozni és beöltözős bulikba járni: 

img_5617.JPG

Tehát hárman csajok kezdtünk el dolgozni a Diótörő projekten, én, Edina és Barbi. A karácsonyi kollekciónk és dekoráció megtervezésénél az alap történetet és a balettelőadást vettem alapul. Abban biztos voltam, hogy terveznünk kell egy Diótörő baba (amikor még nem herceg), egy Clara (vagy Marika) hercegnő és egy Egérkirály figurát. Eleinte hezitáltam, hogy a kislány Clara rajzra is szükségünk van-e,  de végül ezt elvetettük. A három figurát első körben Edina kezdte el megrajzolni és bár Edinával mindig nagyon jól tudunk együtt dolgozni, most valahogy nem éreztünk rá elsőre a megfelelő irányra. Mindekzözben pedig úgy gondoltam, hogy ez a téma megköveteli, hogy az egyedi grafika és dekoráció mellett saját jelmezem legyen a fotókon, így Barbival elkezdtünk a jelmezemen dolgozni. Barbi csodaszép jelmeztervét látva pedig Edinának az a zseniális gondolata támadt, hogy a 3 figuránkat először Barbinak kellene a jelmeztervhez hasonlóan kézi rajzzal megrajzolnia, majd ő ezt szkennelné be, maszkolná körbe és alakítaná grafikusan szerkeszthető formára. Ez az ötlet abszolút bevált! Clara hercegnő, a Diótörő és az Egérkirály pont olyan lett, mint amilyennek elképzeltem! A balerina ruhájában kicsit visszaköszönnek a kávézó színei, de a Diótörő és az Egérkirály rajznál megtartottuk a klasszikus színeket. Szerintem mindhárom figura gyönyörű lett! Az Egérkirály pedig még kivont karddal, dühösen is iszonyatosan cuki! 

20171104_181212.jpg

20171104_181319.jpg

20171104_181336.jpg

20171104_181347.jpg

A három figurával már megvoltak az alapok, amire építkezhettünk, de még korántsem ért véget a munka!  Ezután jöttek a grafikai feladatok, a jelmez varrás, díszítés, a stúdióbérlés, fotózás, a termékek tesztje, csomagolási terv és a dekoráció. A következő posztban pedig a jelmezem mutatom meg nektek! 

#floretogo: urban outfit és takeaway finomságok

Már megszokhattátok tőlem, hogy annak ellenére, hogy imádom a kávézót, nem rejtem véka alá, hogy ez időnként milyen nehézségekkel és (számomra) nem várt akadályokkal jár. Például sokszor csak utólag kapcsolok, hiába mondják körülöttem, hogy mit és hogyan kellene. Így jártam a süteményes pulttal is. A nyitáskor valahogy kimaradt, elmaradt - pedig állítólag többen mondták, hogy kellene -  majd csak hónapokkal később éreztem a hiányát. A nyitás körüli őrületben annak ellenére, hogy készültünk elvihető sütikkel, szendvicsekkel, nálunk egész nyáron szinte semmi elvitel nem volt, mert mindenki a teraszon ráérősen omlettezett. Csak hónapokkal később, október, november környékén kezdtem el érezni az elviteles termékek és az ezekhez szükséges szendvicses-süteményes pult hiányát.

Elképzeltem egy olyan süteményes pultot, aminek a hűtő része nem látszik, csak maga a kínáló rész, ami csupa üveg, ezért nagyon szépen látszódnak benne a termékek. Mindenképpen egyedi pultot szerettem volna, nézelődtem több cégnél, de nem boldogultam a dologgal. Egyszer még az Édesség Laborba is bekönyörögtem magam megnézni, hogy hogy is néz ki egy ilyen hűtőberendezés a pult másik oldaláról. A csajok nagyon kedvesek voltak, írásban és személyesen is próbáltak nekem segíteni. Végül Kitti, aki akkor felszolgálóként dolgozott nálam, ajánlotta a nevelőapját, aki az üveg részét meg tudná csinálni és tudna szakit a hűtős részére is. Péter eljött, felmérte a pultot, adott ajánlatot. Januárban fizettem neki előleget, hatszor lemondta a megbeszélt időpontot, majd hetedjére teljesen eltűnt. Emiatt 2 hónapot csúsztam a teljes elviteles projekttel, március közepén még se hűtőm, se előlegem nem volt, viszont rohangálhattam a rendőrségre feljelentést tenni. 

A feljelentés intézése mellett újra nekifogtam az egyedi hűtőpult ajánlatok bekérésének, majd realizáltam, hogy annyiért, amennyit én most erre tudok szánni normális cég - amelyik nem lép le az előlegemmel - nem fogja elvállalni. Volt az elején egy olyan gondolatom, hogy a finom termékek és a szép csomagolás mellett maga a pult is nagyon fontos, ezért hónapokat töltöttem el a pult kérdéssel. Utólag most már belátom, hogy nem feltétlen a hűtőpulttal kell egyediséget vinnem az elviteles projektbe. (Erre mondaná most a kedvesem, hogy milyen jó hogy fél év után leesik nekem is. Haha:D) Ez sem az önmegvalósítás, sem az üzlet részét nem viszi előre, úgyhogy vettem (egy nagy levegőt, majd) egy olyan kis pultra helyezhető hűtővitrint, ami ugyan sok kávézóban megtalálható és inkább kitaláltam mást, ami viszont csak nálam lesz!:) Tádáááááám:

_dsc6361_30-as.jpg

Itt most nem feltétlen a szendvicset kell figyelni, hanem azt a táskaszerű papírtartót, amit a kezemben lóbálok!:) Az az álmom/tervem, hogy a #floreto go elviteles termékek lesznek a legmenőbb kiegészítői egy városi, rohangálós outfitnek! Nem csak termékeket, hanem hangulatokat szeretnék nektek megmutatni (mint a nem elviteles Flore-nál). 

_dsc6374.jpg

Az elviteles csomagolást Góra Edina barátnőmmel terveztük. Edinát már ismerhetitek a karácsonyi ajándék dobozok kapcsán is. Az eddigi munkáimat összevetve (ugye marketing projektmenedzser és tanácsadó voltam a kávézó előtt) Edina az egyetlen grafikus, akinek a munkájával elégedett vagyok, úgyhogy bátran hallgattam a tanácsára, amikor azt mondta, hogy az első, nyitáskori arculatunk nem igazán fejezi ki, hogy milyen a Flore, úgyhogy tervezzük át! (Az első nem Edina munkája volt.) Edinával bartell alapon dolgozunk együtt, rengeteget segít nekem a grafikában, cserébe pedig mindenféle bölcs marketing tanácsokkal látom el a Lélekkapu és a most induló Shenmen vállalkozásával kapcsolatban. 

_dsc6399.jpg

Az elviteles csomagoláshoz szendvics szalagot, matricákat és a - szerintem - nagyon egyedi pohártartót terveztünk. Eredetileg ezt a pohártartót azért szerettem volna, hogy kényelmesebben tudjatok két kávét elvinni, de azán valamikor a tervezés közben ihletet kaptam és kitaláltam, hogy az lenne az igazán klassz, ha a szendvicseken kívül minden terméket ebbe csomagolnánk. Szandi (ha még nem ismeritek, a cukrászom) egyébként is több elviteles pohárdesszertet tervezett, úgyhogy a termékek is passzoltak az ötlethez. 

_dsc6366.jpg

Bevallom az ötlethez több inspirációt is lestem Pinterestről, de a végső forma, így hogy desszertekhez, salátákhoz is alkalmas, azt hiszem, hogy teljesen egyedi lett! A grafikai terv és kézzelfogható termék közt azért több nehézség is akadt. Az első nyomda, akivel dolgozni akartam, a legjobb szándékuk mellett sem tudta azt a menta színt produkálni, amit szerettem volna, így több színminta után Edina javaslatára másik nyomdát választottunk, ahol a szín tökéletes lett, de sajnos a pohártartón lévő perforáció nem sikerült. Mivel azt találtam ki, hogy kávét, pohárdesszertet, salátát, gyümölcssalátát, narancslevet is szeretnék nektek ebben a cuki táskaszerű tartóban adni, két különböző méretű "lyukat" kellett rávarázsolnunk. Azt találtuk ki, hogy a kisebbik átmérőjű kört kivágatjuk, a nagyobbat pedig csak perforáltatjuk, így bármilyen kombinációban kérhetitek az ételeket/kávét/narancslevet. Persze itt is akadt egy kis probléma:D A stancoló sajnos úgy készítette el a perforációt, hogy lehetetlen volt kiszedni a papír eltépése nélkül. Ez újabb kört jelentett a nyomdában, ahol végülis két apró módosítással sikerült megoldani a problémát! Juhuuu!

_dsc6414.jpg

A végleges pohártartó egyik oldala fehér, Flore logós, a másik oldala menta alapon tulipán mintás. Mindkét oldala használható, ha a logós oldala van kívül, akkor a tulipánok oldalról kandikálnak ki. A kisméretű kör alakú kivágás tökéletesen passzol a 2 és a 3 dl-es kávés poharakhoz, hosszú kávét, flat white-ot, doppiót, cappuccino-t, lattét tudtok ebben vinni, valamint a 2 dl-es narancslé, a kis méretű gyümölcssaláta és az elviteles poharas sajttál is tökéletesen elfér benne. Ha nagyobb méretű salátát, gyümölcssalátát, vagy 3-4 dl-es frissen facsart narancslevet kértek, akkor a perforáció mentén felhajtjuk a kis füleket és kényelmesen elfér benne a nagyobb pohár is. A fül résznél félig ki van vágva a papír, ezt itt csak egyszerűen behajtjuk és kész is a kis elviteles táska füle. 

Miután kaptam a nyomdától három olyan mintadarabot, amilyen a többi pohártartó is lesz, felkerestem Kollárik Ágnes fotóst, akit Dorothy's Fashionland blogger révén ismertem meg (1-2 hónapja együtt reggeliztek nálam). Kifejezetten outfit fotókkal szeretném nektek megmutatni a #floretogo projektet, Ági pedig Dóri képei alapján ebben biztos otthon van. 

_dsc6422.jpg

Sokat töprengtem, hogy mi legyen az elviteles fotózás "outfitem", de végül egy farmeres verziónál kötöttem ki. Ez a mellényt leszámítva pontosan olyan, mint amiben tényleg rohangálni szoktam a hétköznapokban. A farmert nemrég vettem a Zara-ban. Ez olyan mostanában menő "bokalengetős" fazon. Legalább nem kell felvarratni:D A mellényt még a tél végi leárazásokon lőttem szintén a Zara-ban féláron, de azóta még nem volt rajtam. Van egy ilyan parám, hogy a 163 centimmel nem feltétlen előnyös, de a fotókon jól mutat. A táskát néhány hete a parndorfi outletben találtam, a cipő Branch Shoes-os. Nem vagyok magassarkús típus, hétköznap mindig lapostalpú kényelmes cipőben rohangálok (olyan furcsa is lenne, ha ott kopácsolnék a padlón körömcipőben a kávézóban:D)

A fotókat a kávézó közelében, a vár felé sétálva készítettük. Gyakran járok erre, mert az első kerületi önkormányzat ügyfélszolgálata fent a várban van, sokszor kell a kávézó ügyeit intéznem itt. Ilyenkor nekem is nagyon jól jön, hogy gyorsan felkaphatok egy kávét és valami finom harapnivalót, amit akár menetközben is meg tudok enni. Ilyen finomságokat most már nem csak én kaphatok Szanditól és Krisztitől, hanem napokon belül ti is! Ha minden igaz, akkkor keddtől indul a #floretogo! 

 

Farmer és gyapjú mellény: Zara

Sneakers, bucket bag és póló: Michel Kors

Napszemüveg: Komono

Elviteles táska: Café Flore Matin et Soir

Fotó: Kollárik Ágnes

 

- Flore FELSZOLGÁLÓT keresek -

Sokan szoktátok tőlem kérdezni, hogy mi a legnehezebb a kávézó vezetésében és én ilyenkor a legtöbb esetben azt mondom, hogy a megfelelő munkatársak megtalálása és ha sikerült, akkor ennek az állapotnak a fenntartása. A nyitás előtt mindenki mondta nekem a környezetemben, hogy készüljek fel rá, hogy folyamatosan munkatársat fogok keresni ilyen, vagy olyan okból. Lesz, aki nem válik be, lesz aki kimegy külföldre, el kell küldenem, felmond. Tehát most újra töretlen lelkesedéssel keresem a Flore új barista felszolgálóját! 

img_1370.JPG

A FLORE-ban a helyed, ha: 

  • rendelkezel pultos, felszolgáló tapasztalattal
  • kedves vagy, szeretni fogod a vendégeim
  • pontosan érkezel munkába
  • rendben, tisztán tartod a munkakörnyezeted, vigyázol az eszközeimre
  • fel tudod venni a rendeléseket angolul, tudsz angolul válaszolni a vendégek kérdéseire 
  • a nyári pörgést bírod, de a téli kisebb forgalom mellett is meglátod a feladatot

(Előny: barista tapasztalat, végzettség, latte art, francia nyelv tudás.)

A leendő munkahelyed:

  • Franciás hangulatú kávézó, ahol reggel kávéznak, reggeliznek, este boroznak, pezsgőznek
  • Télen bent csak 4 asztalunk van, de nyáron 10 asztalos teraszt kell ellátni, akár teltházzal is
  • Specialty kávéval dolgozunk, helyben, cukrász süti a sütiket, meleg reggeliket és egyszerűbb fogásokat kínálunk ebédre és vacsorára
  • Kedves törzsvendégeink vannak, akik naponta járnak hozzánk

A feladatod:

  • vendégek kedves köszöntése, ételek-italok ajánlása, értékesítése
  • rendelésfelvétel, rendelés leadás a konyhának, felszolgálás
  • pultos feladatok: kávé italok, limonádék készítése és az alkoholos italok kimérése
  • asztalok leszedése, letörlése, mosogatás
  • kávégép tisztántartása, nap közbeni rend fenntartása, délutáni műszak esetén esti elpakolás, takarítás
  • saját pálya alapanyag készletének figyelése, alapanyag rendelések összeállítása

Munkarend:

  • Átlag havi 160-180 óra munka szezontól és forgalomtól függően, de jellemzően napi 8 órás munkarendben
  • Délelőttös, vagy délutános beosztás
  • Heti 5 munkanap, 2 szabadnap
  • Kezdés a sikeres próbanap (bejelentve-fizetve) után azonnal

Fizetés:

  • Fix órabér + borravaló

Ha úgy érzed, hogy hosszútávon is meg tudnál felelni az elvárásoknak és szeretnél egy kis csapatban, egy határozott koncepció mentén vezetett franciás kávézóban specialty kávéval dolgozni, részletes szakmai önéletrajzzal és pár soros motivációs e-maillel jelentkezz nálam (Tóth Flóra Emese) a cafeflorebudapest@gmail.com e-mail címen.

Flore x Nassfeld

Február közepén 6 teljes napot voltam távol a kávézótól! Ausztriában voltunk síelni a családommal és Ági barátnőmmel. Ági nagy mázlimra lelkes hobbi fotós, úgyhogy sok jó kép született, amit meg tudok nektek mutatni! img_1146.jpg

A síeléssel kapcsolatban nem voltak nagy várakozásaim. Tavaly volt először síléc a lábamon és akkor egyáltalán nem voltam oda a dologért. Most az indulás előtt még egy év távlatából sem értettem, hogy miért éri meg a sícipőben való vergődés, ezer réteg ruhában fülledés a pár perc siklásért...

img_1144.jpg

Szóval nem feltétlen voltam minden nap ilyen kicsattanóan boldog, mint ezen a képen, de a síelést leszámítva szuper volt:D Sikerült egy nagyon cuki kis családi apartmanházat találnunk (Landhaus KNURA). Szuper házias vacsi várt minket minden este, és klassz volt a reggeli is! Olyan házi bécsi kuglófot sütöttek a reggelihez, hogy nem tudtam betelni vele! Azt hiszem 3-at minden reggel megettem. Uppsz! Elkértük a receptet, úgyhogy hamarosan a kávézóban is lesz ilyen csoda kuglóf!

20170213_142721.jpg

Az első két nap az oktatáson vergődtünk és halálfélelemben csúsztunk le piros pályákon, de szerda délelőtt Ágival meglógtunk az oktatásról és felmentünk a hegyre fotózni. Ezt a síeléssel ellentétben imádtam! A síruhám nem túl fotóképes. A teljes szettet még a tavalyi síelés előtt vettük a Heavy Tools-ban és sajnos akkor, februárban már kicsit lerabolt volt a készlet, az én xs-es méretemben nem volt túl nagy választék, úgyhogy alul zöld, felül kék szettem lett.
fullsizerender_2.jpg

Bevallom nem éreztem magam túl csinosnak talpig színes síruhában, de egy előnye mindenképpen volt a tarka szettnek: a sulis csoportból az anyukák megkérdezték, hogy hányadikos vagyok, szóval 10 évet biztosan fiatalított rajtam:D

fullsizerender_3.jpg

Azért a fotózáshoz felkészültem másik szettel is, a kedvenc műbőr leggings-em is a síruha alá csempésztem, így csak kisebb feltűnést keltett, amikor a hegyen nekiláttam vetkőzni...De hát a jó képekért mindent:D
img_1423.jpg

A szállodában volt egy nagyon cuki foteles, kandallós lobbi rész is, itt tudtam egy kicsit intézkedni távolról is a laptopommal és az olykor felbukkanó wifi-vel. 

img_1456.jpg

A tulajdonos nagyon kedves volt, elmesélte, hogy korábban síoktató is volt és nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem a tréfálkozásra:) 

untitled-1_1.jpg

A reggelire nem lehetett panaszom. Házi készítésű péksütik, finom sajtok és az isteni kuglóf! (Mondjuk azért egy jó Flore croque madmoiselle-t semmi nem pótolhat!) Íme A KUGLÓF:

img_1121.JPG

Most is összefut a nyál a számban...A szállodából ez a kilátás fogadott minket a síelés után: 

img_1334.jpg

Elég sokat vergődtem a síelés miatt, de azért ez a kilátás elég klassz, így utólag belegondolva:) A síelés továbbra sem a kedvencem, én most is inkább a tengert, vízpartot szeretem, de a szép táj és az isteni kuglóf mindenért kárpótolt. 

Fotók: Wachsler Ágnes

Ruha: Heavy Tools

 

Florci Párizsban * első nap *

Most voltam harmadszorra Párizsban, de ez az utazás tejesen más hangulatú volt, mint az első kettő! Most kettesben a párommal voltunk 3 napra és annak ellenére, hogy mindketten elég betegek votunk, kicsit felnőttesebbre, bulizósabbra szabtuk a programot. 

Mire megérkeztünk a szállodába már farkas éhesek voltunk, ezért a szálloda bárjában kértünk gyorsan valami harapnivalót. Gondoltuk vicces lesz, ha kipróbáljuk, hogy milyen az itteni Croque monsieur és madame:) (Ugye a saját verziónkban a croque az egyik legnépszerűbb reggeli nálunk a kávézóban) Maga a kenyér nagyon lágy volt és finom, de a mirelit sültkrumplit azért nem telejsen értettem. Nálam nyert a mi croque-unk:) 

fullsizerender-23.jpg

A gyors uzsi után körbenéztünk a környéken. A szálloda az Opera és a Lafayette mellett volt, így ezutóbbi felé vettük az irányt. Az első párizsi egy napos utam során már jártam itt, de ezt nem lehet megunni! Külön épületben kapott helyet a gasztro rész, ahol Pierre Hermé-től a libamájon át a szarvasgombázóig minden van, ami szem szájnak ingere. Nyami! (Egy hete diétázom a karácsonyi és a párizsi kaja túra után:S)

img_0292_1.JPG

A butikok és maga az épület is elképesztő, bár a pasi részleg a nőihez képest kissé szegényes. A női részlegen viszont meg lehet csodálni az összes menő olasz és francia luxus márka aktuális kínálatát. (Vagy akár Fendi bundákat simogatni hosszú perceken keresztül:) Szégyenszemre engem az olasz Gucci ruhák és táskák nyűgöztek le. Egyszerűen gyönyörűek, tényleg! Szerelemes lettem beléjük! De ez egy igen plátói szerelem, mert ezek a cuccok - és a Lafayette-ben úgy nagyjából minden - a megfizethetetlen kategóriát jelentik, de azért jó gyönyörködni:) Az idei karácsonyi dekoráció a Lafayette-ben szerintem elég viccesre sikerült. Az óriási fehér papír fenyő mellett dróton mozgatott papír jegesmedvék lepték el a kirakatokat. Kicsit bizar látványt nyújtottak...

img_0287_3.JPG

A Lafayette-ben tett séta után csipkednünk kellett magunkat, mert foglalásunk volt egy, a szálloda által ajánlott étterembe. A szálloda közelében lévő Drouant Antoine Westermann 3 Michlein-csillagos séf étterme. Nem is volt rá panaszom!:) Az étterem kívül-belül nagyon zárt, alig lehetett észrevenni, hogy ott van. Van egy 4 előételes menü ajánlatuk, ezzel és osztrigával kezdtünk. A 4 előételes szettben volt libamáj ananásszal (???!!!), vadkacsa terrine, ráksaláta guacamole-lal és egy bundás halacska hagymás mártogatóssal. Egyöntetű véleményünk szerint ebből a szettből a libamáj és rákos guacamole volt a legtutibb. 

img_0493.JPG

Az osztrigám: 

img_0492.JPG

Főételnek Szent Jakab kagylót és tőkehalat kértünk. A kagyló zsniális volt! A hozzá kért párolt zöldségek viszont nem az én világom, úgyhogy rájártam a kedvesem édes burgonya püréjére:)

img_0491.JPG

Ezek után már dugig voltam, de nem bírtam desszert nélkül távozni, úgyhogy kértem egy pici csokis tart-ot, csoki sorbet-val. A csoki tart nem volt semmi extra, de az a sorbet! Uhhh, na az valami mennyei volt! Most ezekben a diétável súlytott napokban a gondolatba is beleborzongok!

img_0494.JPG

A vacsi után szerettünk volna kicsit belekóstolni a párizsi éjszakai életbe is, szintén a szálloda ajánlására mentünk el a Matignion-ba, ami legalább annyira eldugott, mint a Drouant. (Ez lenne itt a szokás a menő helyeknél?) Amikor kiszálltunk a taxiból azt hittük, hogy rossz helyen vagyunk, egy szimpla kihalt kis bisztrónak látszott az egész, a legkevésbé sem nyüzsgő bárnak. Amikor bementünk 2 modell kinézetű csaj felvilágosított minket, hogy az élet éjfél, hajnali egy után kezdődik a bárban, addig az étteremben iszogathatunk. (Ez itthon is így van, csak ennyire régen voltam bulizni?) Az étterem rész nagyon menő volt, bársony fotelkék, nagy csillárok, DJ, jó zene, és igazai franciák! Imádtam, hogy minden társaságról ordított, hogy helyi bulizó, laza franciák. Sajnos a betegség aznap este nagyon eluralkodott rajtam, úgyhogy nem bírtam kivárni, hogy a ráérős franciáknak is elérkezzen a party time, lekukkantottunk a bárba éjfél után, de még kihalt volt minden. Azt viszont így jól megfigyelhettem, hogy itt valami spéci asztafoglalás megy, minden asztalnál bekészített víz és pezsgő várt. (Pezsgőt is lehet foglalni? Nem lenne meglelpő, mert márciusban a Café de Flore-ban croissant foglaltam magamank:D)img_0495.JPG

Végülis egész sok mindent tudtunk az első fél napba is belezsúfolni, de a betegség így is jelentős hátráltató tényező volt. (És sajnos még azóta sem tudtam meggyógyulni:S) Legközelebb folytatom a második párizsi nappal! És Párizs továbbra is csodálatos!

Puszi

Flóra

 

 

Egy kis Flore ajándékba

Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy már október óta tesztelgetjük a különböző kekszeket és tervezzük a díszcsomagolásokat, csak most a napokban ért meg teljesen a karácsonyi ajándék koncepció bennem. Az egyes termékeket, finomságokat már a múlthéten megmutattam nektek, most viszont leleplezem a karácsonyi dobozainkat is!

La Petite Flore doboz 

A legkisebb doboz egy apró ajándék a Párizst és finomságokat kedvelőknek (mint én:). Az Eiffel-tornyos díszdobozban 1 csomag házi mézeskalács, 1 üveg házi narancslekvár és 1 habcsók van. Természetesen minden finomságot mi készítünk a Flore-ban szorgos kis kezeinkkel! A mézeskalácsunk igazi klasszikus recept, a habcsókunk pedig menta-fehér színben, (ehető) arany csillámporral készül.

_dsc0738.jpg

La Petite Flore doboz - 2000 Ft

 

Flore Karácsony doboz

A Flore Karácsony dobozba minden karácsonyi finomságunkból csempésztem egy kicsit! A fehér-menta, arany Eiffel-tornyos díszcsomagolás 1 üveg popcornos sós karamellt, 1 üveg házi narancslekvárt, 1 csomag istenien ropogós csokis-havas kekszet és 1 menta-arany habcsókot rejt. Szerintem ez a tökéletes ajándék, ha valami szépet, valami finomat és kicsit franciásat szeretnél ajándékozni! Ha nem mi készítenénk, én tuti ilyenért zaklatnám a barátaim!:)

_dsc0736.jpg

Flore Karácsony doboz - 3790 Ft

 

Paradis de caramel

Ez a doboz igazi paradicsom a sós karamell rajongóknak! Az Eiffel-tornyos dobozban 2 üveg karácsonyi fűszerezésű és 2 üveg popcornos sós karamell várja, hogy megajándékozz vele valakit, aki szereti a franciás finomságokat. Sokan kérdezitek a kávézóban, hogy mivel kell enni a sós karamellt. Szerintem kiskanállal!

_dsc0746.jpg

Paradis de caramel - 6290 Ft

 

La grande surprise

A La grande surprise meglepetés dobozunkat azért találtam ki, mert a Facebook oldalon az egyik kedves követőm karácsonyi dobozt szeretett volna a finomság és Párizs imádó férjének, de nagyobb dobozra gondolt, mint a Flore Karácsony doboz, így hát terveztem egyet és szerintem másnak is jó ajándék lehet! Ebben a dobozban 1 üveg popcornos sós karamell, 1 üveg karácsonyi fűszerezésű sós karamell, 2 csomag csokis-keksz, 1 csomag mézeskalács, 1 csomag cukrosdió, 1 üveg narancslekvár, 1 Eiffel-torony mézeskalács és 1 habcsók várja, hogy a fa alá kerüljön. A finomságokat két dobozba, masnival összekötve adjuk át, mint a képen!

_dsc0748.JPG

La Grande Surprise doboz - 7500 Ft

A dobozokból néhányat előre elkészítünk, ezek korlátozott darabszámban rendelés nélkül is megvásárolhatóak a kávézóban, a többi dobozra december 17-ig előrendelést veszek fel a Facebook-on üzenetben. A visszaigazolt rendeléstől számítva legkorábban 3 napon belül átveheted a dobozokat, de későbbi időpontban is értük jöhetsz! A rendeléshez a teljes nevedre, a rendelni kívánt doboz nevére és darabszámára lesz szükségem, illetve kérlek írd meg azt is, hogy mikor jönnél a dobozokért! (Legkésőbb december 23-án estig vehetőek át a rendelések.)

Joyeux Noël!

Karácsonyi Flore finomságok és ajándékok

Az első Flore karácsonyra nem csak dekorációval, hanem apró, ajándéknak is tökéletes finomságokkal és a finomságokhoz való egyedi csomagolással készültünk. A karácsonyi csemegék csomagolását a dekorációhoz hasonlóan menta-fehér színben és mini arany Eiffel tornyokkal álmodtam meg. A kollekció termékeit Szandival közösen terveztük meg és véglegesítettük a franciás, párizsi hangulat és a nagymama legfinomabb házias sütije vonal mentén. Íme a karácsonyi ajándék kollekciónk minden részlettel, árakkal és rendelési információkkal: 

 

Caramel au beurre salé - Sós karamell popcornnal

Hatszögletű üvegbe zárt francia csoda! Én először Párizsban, egy Montmartre-i csokoládé boltban láttam és kóstoltam sós karamellt és azonnal beleszerettem ebbe az egyszerre édes és sós csodába! Már a nyitás előtt, a kínálat kialakításánál mondogattam Szandinak, hogy szeretnék majd ilyen üvegcsébe zárt finomságot, de akkor még nem került rá sor. Szerencsére Szandi is nagy híve az édes és sós párosításoknak, így ezzel kapcsolatban nagy volt köztünk az egyetértés:) 

img_9461.JPG

Sós karamell

150 gr - 1590 Ft

 

 

Karácsonyi sós karamell

A sós karamellt nem lehet megunni! A kevésbé extrém ízlésűeknek készítettünk egy karácsonyi fűszerezésű sós karamell variációt is. Ezen a finomságon nincs popcorn, helyette fahéjas, szegfűszeges titkos fűszerkeverékkel bolondítottuk meg. 

img_9541.JPG

Karácsonyi sós karamell

150 gr - 1590 Ft

 

 

Havas csokis keksz - Biscuit de neige

Az az igazság, hogy nagyon sokat kísérleteztünk a kekszekkel, szégyen, nem szégyen de a teszt időszakban több teszt keksz a kukában landolt, mert amivel nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, az nem kerülhet ki. Ebben a dologban nem csak én vagyok a döntéshozó, Szandi kérlelhetetlen, ha ilyesmiről van szó. Mindenesetre innen nézve már értelmet nyert a sok próbálkozás, mert megtaláltuk azt a kekszet, ami egyszerre intenzíven csokoládés és közben annyira ropogós, amennyire egy keksznek lennie kell. Valamit tudhat ez a keksz, mert egyik este odáig vetemedtem, hogy egy csomaggal elcsentem magamnak a készletből... 

img_9451.JPG

Csokoládés havas keksz dióval

Hat darab közepes méretű keksz menta masnival celeofán csomagolásban - 100 gr - 690 ft

 

Mézeskalács - a klasszikus

Mézeskalács fronton a lehető legklasszikusabb, leghagyományosabb verziót szerettük volna a kávézóba. Ez az a dolog, aminél szerintem nem kell variálni. Legyen jó fűszeres és megfelelően puha. A szépen csomagolt mézeskalács egységcsomagokba díszítetlen mézik kerültek - szerintem így finomabb - de lesz ajándéknak való, egyesével csomagolt díszített mézeskalácsunk is! Ami a formákat illeti, van hagyományos és kevésbé karácsonyi formánk is. A csomagokban fenyőfa, szív, duci rénszarvas és egyedi tulipán - pont, mint a falon - forma kapott helyet, de a díszített mézeskalácsok közt Eiffel-torny is lesz!

img_9456.JPG

Mézeskalács Eiffel tornyos csomagolásban

100 gr - 890 ft

 

Menta és fehér habcsók arany csillámokkal

A Flore habcsókok természetesen fehér és menta színben készülnek és kis ehető arany csillámok borítják őket. Egy csomagban három nagyobb, vagy sok apró habcsókot találhatsz. Én dekorációnak is imádom! A kávézóban egy nagy tortatálra raktam ki őket. 

img_9458.JPG

Habcsók 

3 db nagy Eiffel-tornyos csomagolásban - 350 Ft

 

Karácsonyi narancslekvár

Én régebben nem is szerettem a lekvárokat, igazából a márciusi párizsi utam alatt szerettem meg ezeket a finomságokat. Az ottani kávézókban bevált menü a baguette, vagy croissant lekvárral, vajjal, vagy akár a tartine, vagyis a vajas kenyér lekvárral. Kint rengeteg iszonyatosan jó lekvárt kóstoltam. Köztük volt egy zseniális narancslekvár is, amiből otthonra (mármint a kinti szállásom) is beszereztem egy üveggel. A mi narancs lekvárunk nagyon egyszerű, három összetevős lekvár!

img_9462.JPG

Karácsonyi narancslekvár

80 gr - 590 Ft

 

 

Eiffel-linzer

Ahogyan az első karácsonyi posztban írtam, az idei karácsonyunk témája az Eiffel-torony. Imádom a tornyot és így karácsonykor végre kiélhetem ezt a szenvedélyem! Az Eiffel-linzer kekszeket egyesével, a derekukon menta masnival és menta alapon arany Eiffel-tornyos háttérrel csomagoltuk. Szerintem apró, kedves ajándéknak tökéletes!

img_9454.JPG

 

Eiffel linzer - 450 Ft

 

Cukros dió - édes ropogtatnivaló fehér liszt nélkül

Karácsonyi vásárokban lehet találkozni ezzel az isteni csemegével. Végtelenül egyszerű, két összetevős nassolnivaló, de nagyon finom és ezt azok is fogyaszthatják, akik a fehér liszttel készült finomságokat nem! Mi sima és fehéjas verzióban is elkészítettük. Egyelőre csak dióval, de lehet, hogy később mogyoróval, mandulával is kapható lesz!

img_9455.JPG

Cukros dió

100 gr - 650 ft 

 

Karácsony Párizsban - ehető Párizs

Ez a legkülönlegesebb és legcukibb ajándék ötletünk idén! Az egész valahonnan onnan indult, hogy Szandi egy kis mini ehető kertet szeretett volna készíteni a hatszögletű üvegbe. Aztán a kertből mini Párizs lett és szép lassan belesodortuk magunkat egy nagyon bonyolult, de imádnivaló munkába. Az a helyzet, hogy ha egyszer valamit a fejembe veszek, nehezen mondok le róla. Így történt, hogy átlátszó gömböket vettem, önthető szilikont kerestem, anyukám egyedi Eiffel-torony szilikon formát öntött nekünk, Szandi csokiból 6,5 centiméteres tornyokat öntött és az átlátszó gömbbe egy kis mini ehető karácsonyi Párizst varázsolt. Azt kell tudni erről a gömbbről, hogy a torony étcsokoládéból van, ehető csillámporral van lefújva, a "föld" és a "hó" is ehető. Így a gömbbön belül minden ehető, kivéve a kis fenyő ágat. A menta színű szalagnál fogva fel is akaszthatod, vagy tarthatod a hozzá tartozó műhóval bélelt Eiffel-tornyos ajándékdobozban. 

 img_9535.JPG

Gömb a műhóval bélelt dobozban:

img_9515_1.JPG

Karácsony Párizsban

Csokoládé Eiffel-torony ehető keksz és cukor ágyon, gömbbe zárva, műhóval bélelt Eiffel-tornyos ajándék dobozban

2590 Ft

img_9517.JPG

A Karácsony Párizsban gömb elkészítése nagyon macerás és lassú folyamat ezért ebből idén karácsonykor csak 50 darabot tudunk vállalni. Lesz pár kész darab, amire lehet csapni a kávézóban, a többi gömbre előrendeléssel lehet regisztrálni. 

 

Francia diós kalács és nagyi mákos sütije - Bejgli helyett

 

Karácsonykor a legtöbb cukrászdában különböző bejglikre lehet rendelést leadni. Szandival egyetértettünk abban, hogy a Flore-hoz nem illik a bejgli - én mondjuk nem is szeretem - , ezért nálunk dél-franciaországi diós kalácsot és Szandi nagyijának mákos sütijét lehet majd egészben rendelni a bejglihez hasonlóan.

img_9539.JPG

Francia diós kalács 

20 cm-es formában egészban - 1690 Ft

A kalács a kekszekkel ellentétben frissen jó, ezért ezt csak rendelésre fogjuk készíteni és csak egészben fogjuk árulni! 

 

Mindenféle hasznos információk:)

Ha 5 darab doboz válogatásnál többet szeretnél vásárolni, akkor e-mailben, a cafeflorebudapest@gmail.com címen, vagy a Café Flore Matin et Soir oldalon, üzenetben tudod leadni a rendelésed. A rendeléseket 3-4 napon belül átveheted a kávézóban (Hattyú utca 2.)

Érdemes a rendelésedet, akár már most leadni! Az utolsó rendeléseket legkésőbb december 17-én este 10 óráig add le, hogy biztosan a fa alatt legyen az ajándék! Karácsony előtti utolsó héten a boltban is extra mennyiséggel fogunk készülni a karácsonyi rohamra! 

 

Remélem, hogy velünk töltöd az első Flore karácsonyt!

 

 

#florekarácsony

Végre eljött kis Florci első karácsonya! Nagyon vártam már ezt az időszakot, mert úgy érzem, hogy kicsit a nyitás körüli hangulatot hozhatja el újra. Ugyanúgy készültünk a háttérben, ételeket teszteltünk, kóstoltunk Szandival, dekorációt terveztünk és kiviteleztünk Judittal és ugyanolyan ámuldozva érkeztek az első vendégek megnézni a karácsonyi dekorációt és kollekciót, mint a nyitáskor. Egy hete van nálunk karácsonyi időszámítás, de máris imádom! Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és kezd egyre inkább meghitt, téli hangulat lenni nálunk. 

Az első karácsonyunkat menta-arany színben álmodtam meg, témának pedig az Eiffel-tornyot választottuk. (Ha jól emlékszem ez utóbbi Szandi ötlete volt, amire azonnal le is csaptam.) Az arculat tervezésekor is többször felmerült a torony mint szimbólum, mert én teljesen odavagyok érte, de nagyon féltem, hogy az egész túl direktnek fog hatni, ezért végül nem került bele az alap grafikai anyagokba. Viszont most végre kiélhettem magam! Karácsonyra három dologgal készültünk: karácsonyi finomságok, egyedi csomagolás és karácsonyi dekoráció. Elképzeltem egy téli Flore-t, ahol a kellemes forralt bor és mézeskalács illatot már a kávézó előtt az utcán is érezni lehet, halk karácsonyi jazz szól, be lehet kuckózni és közben roskadoznak a polcok a finomabbnál finomabb és szebbnél szebb karácsonyi ajándéknak való apróságoktól. Szeretném, ha idén hozzánk jönnétek karácsonyi ajándékokért és egy kis (párizsi) karácsonyi hangulatért is!

A karácsonyi grafikánkat kedves barátnőm, Góra Edina készítette. Edina grafikusként dolgozott, de már a Lélekkapu vállalkozása és a Csikung köti le az idejét, de szerencsére engem elvállalt:) Ami a csomagolást illeti három fő vonalon mozogtunk: matricák, ajándékdoboz és papírtáska. Edina három fajta matricát tervezett nekem. Két kör matricát és egy négyzeteset. Az indulás óta négyzetes matricánk volt, amivel nem voltam kibékülve, alig látszott a felirat és nem volt Flore-os, ezért most mindenképpen kör matricát szerettem volna. Az alap menta színünk maradt, amire Edinától egy absztrahált arany Eiffel tornyot kértem. Edina ezt még egy fehér kontúrral vette körbe és hogy harmonizáljon az arculattal a tulipánokból fehér hóesést varázsolt nekem. Imádom! 

45mm_kormatrica_latszati-page-001.jpg

Ebből a matricából két méret van, kicsi az üveges termékekre és nagy a kekszekre. A kör matrica mellett külön matricánk van a sós karamellre, egyrészt mert erre a hatszögletű üvegre nem passzolna a körmatrica, másrészt mert a sós karamell kitüntetett figyelmet kap a karácsonyi ajándéknak szánt finomságok között. A matrica mellett a csomagolásunk legcukibb eleme a menta-arany Eiffel tornyos doboz. Ha megtöltitek a dobozt három-négy termékkel, akkor ilyen szép csomagolást kaptok hozzá:

img_9450.JPG

A csomagolás tervezés mellett a dekoráció megtervezésével foglalkoztam. Ebben természetesen Judit volt a segítségemre. A nyitás előtti DIY-hoz hasonlóan most is szépen megterveztünk mindent előre, összeírtuk a feladatokat és a szükséges eszközöket és törekedtünk a szép, de költséghatékony megoldásokra. A hely szűke ellenére is ragaszkodtam hozzá, hogy legyen karácsonyfánk, mert bízom benne, hogy néhány törzsvendégünknek már kicsit a második otthona vagyunk, és otthon lennie kell karácsonyfának! Judit a tűlevelek hullása miatt rábeszélt a műfenyőre és bár imádom a Design Karácsony hófehér és havas, elképesztően dús fenyőit, nekem most kifejezetten egy kisebb és ritkább fenyő kellett a hely méretei miatt. A műfenyőt Judit egy plusz girlanddal és arany festék spray-vel dobta fel. Bár megbeszéltük, hogy arany díszek lesznek, mert így is van elég menta szín a kávézóban, azért én csak vettem 2 doboz menta karácsonyfadíszt is. Ezek arany gömbök társaságában mind a karácsonyfára kerültek. A benti hangulatról a karácsonyfa mellett a Judittól kölcsön kapott szörnyen cuki arany csizmácska, harang, szivecske és toboz díszek gondoskodnak. Ezeket vékony menta színű selyem szalagra kötöztük, majd nagy küzdelmek árán az íves álmennyezetre erősítettük az ablak előtt.

img_9345.JPG

A dekóra szánt röpke másfél nap alatt két koszorút is készítettünk szalma alapból és fenyőgirlandból, arany díszekkel és a Párizsból hozott arany Eiffel kulcstartókból. Hobbi boltban vásároltam néhány hungarocell őzikét (megacuki!). Ezeket arany csillámporral és menta festékkel Flore-osítottuk. Közben a teraszon is dolgoztunk. A ponyvatartó menta színű fém oszlopokat kétfajta fenyőgirlanndal vontuk be (költséghatékonyság kimaxolva, apa egy zsáknyi girlandot szerzett nekem piacról 2000 Ft-ért, imádom az ilyen zsákmányokat!), majd arany szalaggal és masnikkal díszítettük a girlandokat. A Cosmopolitan Blogger Day-en láttam, hogy egy óriási unikornis fejjel fényképezkedtek a bloggerek. Ez megihletett, úgyhogy megkérdeztem Juditot, hogy nem tudnánk-e ehhez hasonlót csinálni, csak Eiffel toronnyal. Judit faragott is nekem két nagy tornyot és egy tulipot habkartonból. A két tornyot lefújtuk aranyra, az egyikkel lehet fényképezkedni, a másikból adventi naptárat csináltunk. A karácsonyi dekoráció fontos eleme volt, hogy a kávégépet áttegyük a komódból átalakított pultról a hátsó falhoz, hiszen csak így tudjuk szépen megmutatni a termékeket. Ez végül az utolsó pillanatban sikerült is, úgyhogy most a gyönyörű Elektra kávégépet a másik oldaláról is megcsodálhatjátok! 

img_9273.JPG

Judit mellett Szekeres Réka, hihetetlenül ügyes krétarajzoló lány is segített a karácsonyi hangulat megteremtésében. Réka a bejárat melletti ablakra a matricánkhoz hasonló körbe zárt Eiffel tornyot rajzolt a hóesésként hulló tulipánokkal. Annyira szép ez az Eiffel torony, nem is akarom letörölni karácsony után sem! A középső ablakra egyfajta keretként játékosan dülöngélő mini Eiffel tornyokat kértem Rékától, míg a hátsó ablakfelületre a karácsonyi italok (forralt bor, forró csoki, tea és a karácsonyi ajándékok) feliratai kerültek. Réka a benti felírótáblákat is rendbe rakta, ugyanis a téli étlapunk már nem papíralapon van, hanem letörölhető táblán a falon. Ezeket a táblákat már én festettem le Judit spéci módszerével és a párom szögelte fel, de kicsit elszámoltuk magunkat a méricskélésnél, úgyhogy Judit helyre pofozta a tábla elrendezést (is:) A táblák tetejére masnik és szörnyen cuki vintage hangulatú régi fa karácsonyfadíszek is kerültek. Így már Flore-os! 

img_9466.JPG

A karácsonyi dekoráció és termékek alig egy hete kerültek ki, de én máris úgy érzem, hogy karácsonyi hangulat költözött a kávézóba. Sorra térnek vissza a nyári kedves törzsvendégeink és számomra meglepően sok olyan vendég érkezik hozzánk az utóbbi napokban, aki követte itt a blogon, vagy a Facbeook oldalon az átalakítást és most jött el személyesen is megnézni a helyet. Tényleg olyan ez a karácsony nekem, mint egy mini nyitás! És a karácsonyi hangulatot tovább fokozza, hogy tudom, hogy milyen sokat segített a párom, a családom, Judit és a munkatársaim abban, hogy minden szépen elkészüljön időre, úgy ahogy megálmodtam! Mi ez, ha nem igazi karácsonyi hangulat?