Minden, ami Párizs

Café Flore

Café Flore

Kávézó átalakítás és DIY Judituval

2016. április 27. - Café Flore

Ha figyeled a Flore Facebook oldalát már biztosan láttad, hogy a kávézó átalakításához, felújításához Varga Juditot, a Juditu bloggerét hívtam segítségül. Judittal nemrég felmértük a terepet és gondolatban megálmodtuk a falak színét, az asztalok helyét, a pultot, a teraszt, szóval gyakorlatilag az egész felújítás tervet. Én szeretnélek beavatni titeket a kávézó nyitás előtti munkálataiba is, ezért nyilvánossá teszem a felújítási tervünket. 

Szerintem ma már viszonylag sok speciality kávézó van Budapesten, ahol tényleg kiemelkedő a szakmaiság és nagyon jó kávét lehet inni, azonban ezek a helyek nekem mind túl férfiasak és minimalisták, ami az enteriőrt illeti. Ennek a stílusnak most nagy divatja lett nálunk és valahol érthető is, hogy az ilyen minőségű kávé nem igényel már különösebb design-t, de én mégis úgy érzem, hogy a jó kávé és a lágyabb, nőiesebb enteriőr nem ellentétek. Sőt. Amikor a belső tér átalakításán kezdtem gondolkodni, elsősorban az lebegett a szemem előtt, hogy olyannak kell lennie a kávézónak, ami nekem tetszik, mert akkor fogom tudni az egészet hitelesen képviselni és szívvel-lélekkel dolgozni benne minden nap. Ez az alap, de természetesen olyan helyet szeretnék, ahol a vendégeim is jól érzik magukat. Tehát itt a kihívás, hogy egy olyan belső teret hozzunk létre, ami kellően cuki az én ízlésemnek, de mégis jól tudják benne magukat érezni a pasik és a letisztultabb formákat kedvelő csajok is. Nem vagyok egy kifejezetten feminista alkat, nem szeretnék nőegyletet létrehozni, de azt a nagyon maszkulin, flat és minimalista vonalat nem érezném magaménak, ami mostanában divatos. Tehát egy olyan lágy, barátságos, otthonos helyet szeretnék, ahol a csajok és a pasik is jól érzik magukat. És persze mindezt nem túl direkt, finom franciás utalásokka! Szép feladat!

13022404_10207538510235895_695660729_n.jpg

Azt tudni kell, hogy a Flore előtt egy másik vendéglátó hely üzemelt a helyen, náluk sötét színek uralkodtak a falakon és a nagyobb felületeken, ezt egészítették ki néhány élénk színnel a dekorációban. Ettől merőben eltérő látványt szerettem volna létrehozni, így első körben a fehér és pasztell színek körül forogtak a gondolataim. Amikor eljutottam erre a pontra, hogy fehér és pasztell máris megkerestem Varga Juditot, a Juditu blog tulajdonosát, a DIY királylányt. Judit munkáival még tavaly az egyik ügyfelem, a Holland Pázsit révén ismerkedtem meg. Tulajdonképpen dolgoztunk már együtt, csak ő nem tudott róla:) Személyesen először a párizsi tanulmányutam előtt találkoztunk megbeszélni a kávézó átalakítást. Szerintem azonnal egy hullámhosszra kerültünk. Judit végtelenül kedves és elképesztően pozitív energiái vannak. Tényleg, iszonyatosan felpörgetett a lelkesedése! Végül az első randink után pár hétig nem haladtunk előre, mert én Párizsban kóstolgattam végig a baguette-eket. De rossz!:) Amint hazajöttem újra belecsaptunk a tervezésbe, közben pedig a Laki Eszter által tervezett arculat is kezdett végső formát ölteni, amit mindenképpen szerettem volna a belső térrel összhangba hozni.cafeflore_logo_02-01.jpgTehát lassan kezdett összeállni a kép és eljutottam a legkézenfekvőbb és legjobb koncepcióhoz az átalakítással kapcsolatban. Azt találtuk ki, hogy az arculathoz hasonlóan a gyönyörű menta-vanília színű vintage Elektra Barlume kávégépem design-jára fogjuk az egész koncepciót felhúzni. Ez a gép nagyon kalandos úton került hozzám és szerelem volt első látásra! Külön imádom, hogy nem egy teljesn új, előélet és saját kis történet nélküli gép lesz nálam! Ennek a masinának lelke van, úgyhogy egy külön posztot érdemel majd! Meg is fogja kapni!

barlume.jpg

Tehát  a kávézó alapszíne a menta és a vanília, ami szerintem tökéletes választás, mert a világos vanília tágítja a pici teret, míg a menta karaktert ad a helyiségnek, pasztelles árnyalatú, lágy, de mégsem egy túl csajos rózsaszín. Múlthéten pénteken pedig nagy vonalakban meg is terveztük az átalakításokat. Az egész belső tér alapvetően vanília színű lesz, kivéve a nagy falat, ahova egy egyedi menta színű tapétát képzeltünk el. Ebből a tapétából lesz két kis felület a kirakat ablakok közti falon is.

13054564_10207570828243825_711357555_o.jpg

Úgy tervezzük, hogy bent egy nagy kerek és két kisebb asztal lesz. Az ablak mellett pedig pult magasságú asztalhoz lehet majd leülni. Azt szeretném, ha a nagy kerek asztal szimbolizálná a nappalit, vagy ha tetszik szalont, ez a beszélgetősebb, társasági hely, a két kis asztal pedig a párok, vagy egyedül kávézgatók, laptoppal dolgozók felségterülete lesz. A menta színű tapétázott falra egy képkeretes kompozíciót is tervezünk, amibe a párizsi két hetes tanulmány utam alatt készített fényképekből (is) válogatnék. Nagyon szeretnék még egy kényelmes fotelt is, amivel kis magányos olvasósarkot lehet kialakítani, de egyelőre félek, hogy ez nem fog elférni. Majd meglátjuk. Most egy szuper nagy kerek tömör fa asztalom és négy átalakításra váró székem van talonban. A két kis asztal és a többi szék még beszerzése és átalakításra vár. Nem szeretnék egyen vendéglátós székeket. Leginkább régi retró székeket szeretnék átfesteni és újrahúzni, illetve van egy új fém bárszék típus, amit kinéztem. Ez szuper lenne menta, vagy vanília színben.

13023680_10207538510275896_839902787_n.jpg

Az alap menta és vanília színeken kívül lesz egy pici arany is, például a képkeretekben és a lámpáknál. Csak egy icipici glamour-os csillogás, hogy meglegyen a párizsi pompa:) Az egyik nagy harci feladatunk Judittal az új pult lesz lesz. Ebből sem szertenék egyen megoldást, úgyhogy azt találtuk ki, hogy egy régi komódot alakítunk át. Ez egy külön posztot megérne! Remélem siker koronázza majd DIY erőfeszítéseinket és tényleg lesz ebből egy külön komód átalakítós bejegyzés. Szeretném, ha a belső tér otthonos lenne, ezért lesz pár apró dísztárgy, kiegészítő is, de nem szeretném túlzsúfolni a picike teret. Legyen otthonos, de ne lakásmúzeum, vagy raktár! Szeretnék majd méltó helyet találni apukám által gyűjtött cuki csésze és kistányér gyűjteményemnek is. Ez valószínűleg a pult mögötti polcokon kap majd helyet. Szükségem lesz majd egy kis könyvespolcra is, mindenképpen szeretnék a kávézóba néhány Párizzsal, a francia konyhával foglalkozó könyvet.

cafeflore_fb4.png

A terasz nyáron nagyon sokat dob a helyen. Erre is szeretnénk majd hangsúlyt fektetni az átalakítás során. A most kopottas dobogót, lépcsőt és padokat a bent használt festéknél 1-2 árnyalattal sötétebb vanília színűre festjük, míg az árnyékoló fém csövei és az ablakkeretek a tervek  szerint menta színt fognak kapni. Az árnyékoló most sárga vászonját pedig világosabbra cseréljük. A teraszra csak könnyen mozgatható, összecsukható, éjszakára bevihető székeket és asztalokat tudok tenni, ezért itt kicsit engednem kell a pompából. valószínűleg IKEA-s kerti bútort fogunk választani, de majd szépen lefestjük, hogy egyedibb legyen, de ha véletlen találok vintage kerti székeket, akkor ez a megoldás is abszolút szóba jöhet. Szerintem ennyi egyen megoldás még belefér, a terasz nagy durranása úgyis a Holland Pázsit elképesztően puha és selymes műfüve lesz. Úgy tervezzük, hogy a dobogót fogjuk borítani vele. Nem fogjátok elhinni, hogy nem igazi fű, annyira selymes! A műfűből még egyéb jópofaságokat is tervezek, lesz például pici fűsimogató az asztalokon, és egy-két cuki fűvel borított puff is. Szerintem nagyon menő lesz!  A teraszon lesz egy kis kertészkedés is, van három kisebb terület, ahol fel kell pezsdíteni a növényzetet. Szép, dús, burjánzó mini kerteket szeretnék! Jöhettek majd kislapáttal együtt kertészkedni!:)

26d4bd9cf57dcfb26adfaa1f029442c9.jpg

Egyelőre ezek még csak tervek, de remélem, hogy a végeredmény tetszeni fog nektek! Ma kezdődnek a munkálatok!  Délelőtt megyünk Judittal festéket venni és délután már keződik is a festés! 

Képek: Festékes edények: Pinterest, Kávégép: Coffeegeek, Színpaletta: Juditu, a többi pedig kép saját

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeflore.blog.hu/api/trackback/id/tr278668674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása